foto SLOWTriatlon

SLOW triatlon is de gewone triatlon, maar dan ontspannen uitgevoerd, zodat elke sportieveling, jong en oud, mee kan doen.

De eerste editie vindt plaats op donderdag 23 april 2020.

 

Een initiatief van Woerdenaar Fons van Rooij (63), een enthousiaste sporter die graag SLOW sport. Hij zwemt (ook graag in open water), fietst (recent nog van Mexico naar Canada), wandelt dagelijks 5 tot 10 km, liefst met vrouw en hond, en traint geregeld in het zwembad met triatleten, maar voelt geen enkele aandrang om in hun tempo mee te gaan. Net als heel veel andere sportieve mensen uit zijn omgeving. Toch spreekt de combinatie van de drie sporten hem enorm aan en daaruit kwam de SLOW versie voort. Wij, als Stichting Woerdensport met twee prachtige zwembaden, waren direct enthousiast en boden direct ondersteuning aan bij de organisatie.

Banenzwemmen in een 25 meter bad,  fietsen en wandelen in plaats van racen en hardlopen. Het is dezelfde prestatie, maar dan socialer en minder belastend voor het lichaam. En omdat het zo leuk is om mee te doen, is het fijn dat het meer tijd vergt dan de standaard triatlon.

We bieden twee afstanden: de kwart en een-achtste triatlon. Centraal punt is Recreatiecentrum H2O, hier wordt gestart, gezwommen, geëindigd en tussendoor gerecreëerd, met eigentijdse horecavoorzieningen.

Schrijf je nu in met je vriend, vriendin of partner, of kom alleen en maak nieuwe vrienden.

VOL=VOL

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op:

SLOWTriatlon

of

www.slowtriatlon.com