—– Uitstel van het evenement —–

Als organisatie van de SLOWTriatlon® hebben we vanwege de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus moeten besluiten tot uitstel van het evenement. Het is momenteel niet goed mogelijk te voorspellen hoe de omstandigheden zullen zijn op 23 april. Wij willen geen enkel vermijdbaar risico lopen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kijken we dan liever naar een nieuwe datum voor of na het zomerreces. Inschrijven voor de laatste plaatsen blijft gewoon mogelijk. De nieuwe datum wordt zo spoedig als mogelijk bekend gemaakt.

—— einde bericht —–

Welkom bij de eerste SLOWtriatlon

SLOW triatlon is de gewone triatlon, maar dan ontspannen uitgevoerd, zodat elke sportieveling, jong en oud, mee kan doen. Een initiatief van Woerdenaar Fons van Rooij (63), een enthousiaste sporter die graag SLOW sport. Hij zwemt (ook graag in open water), fietst (recent nog van Mexico naar Canada), wandelt dagelijks 5 tot 10 km, liefst met vrouw en hond, en traint geregeld in het zwembad met triatleten, maar voelt geen enkele aandrang om in hun tempo mee te gaan. Net als heel veel andere sportieve mensen uit zijn omgeving. Toch spreekt de combinatie van de drie sporten hem enorm aan en daaruit kwam de SLOW versie voort. Wij, als Stichting Woerdensport met twee prachtige zwembaden, waren direct enthousiast en boden direct ondersteuning aan bij de organisatie.

Banenzwemmen in een 25 meter bad,  fietsen en wandelen in plaats van racen en hardlopen. Het is dezelfde prestatie, maar dan socialer en minder belastend voor het lichaam. En omdat het zo leuk is om mee te doen, is het fijn dat het meer tijd vergt dan de standaard triatlon.

We bieden twee afstanden: de kwart en een-achtste triatlon. Centraal punt is Recreatiecentrum H2O, hier wordt gestart, gezwommen, geëindigd en tussendoor gerecreëerd, met eigentijdse horecavoorzieningen.

Schrijf je nu in met je vriend, vriendin of partner, of kom alleen en maak nieuwe vrienden. VOL=VOL

H2O SLOWTriatlon

Wat zijn de schema's?

Een kwart triatlon is:

 • 1000 meter zwemmen: tussen 7:00 uur – 9:00 uur
 • 40 km. fietsen tussen 09:00 uur – 12:00 uur
 • [gelegenheid voor lunch van 12:00 uur -13:00 uur]
 • 10 km. Lopen tussen 13:00 uur – 15:00 uur

Een-achtste triatlon is:

 • 500 meter zwemmen – tussen 09:00 uur – 11:30 uur
 • 20 km. fietsen – tussen 11:30 uur – 13:00 uur
 • [gelegenheid voor lunch van 13:00 uur – 14:00 uur]
 • 5 km. lopen tussen 14:00 uur – 15:30 uur

Wat mag je verwachten?

Deelnemers ontvangen de routes inclusief databestanden voor fiets- en wandelnavigatie, een flesje water van het huis, er is voldoende parkeergelegenheid, gebruik van kleedruimtes, gebruik van kluisjes (50 cent, deze ontvangt u terug) en douches (tot circa 13:30 uur kan worden gedoucht).

& de zekerheid dat je kan zeggen dat je al deelnemer waren bij de eerste editie!

In Recreatiecentrum H2O zijn EHBO-faciliteiten. Tijdens het wandelen en fietsen loop je in het prachtige Groene Hart. Hier zijn geen EHBO faciliteiten beschikbaar. De routes eindigen allen bij H2O.

Er is een zaal gereserveerd als garderobe waar iedereen spullen achter mag laten (let wel: niet voor fietsen). Ondanks aanwezig personeel is de zaal onbewaakt, dus laat geen waardevolle spullen achter.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

 • Je neemt deel voor eigen risico
 • Je bent minimaal in het bezit van een zwemdiploma A
 • Je neemt eigen sportuitrusting mee
 • Je volgt aanwijzingen op van de begeleiding
 • Je hebt je ingeschreven en overlegt desgevraagd het inschrijfbewijs
 • Je zult niet hardlopen of -fietsen, of records najagen; relax!!
 • Tot twee weken voor het evenement kan je afmelden. Jouw inschrijfgeld wordt dan na het evenement teruggestort onder aftrek van € 5 administratiekosten. Meld je je af binnen de termijn van veertien dagen dan volgt helaas geen restitutie van het inschrijfgeld.

Inschrijven

Inschrijven doe je via dit formulier*.
Inschrijfgeld is € 20 per deelnemer.

Kijk voor nog meer informatie en de FAQ op www.slowtriatlon.com/

Schrijf je in

Schrijf je nu in met je vriend, vriendin of partner, of kom alleen en maak nieuwe vrienden. VOL=VOL

Inschrijven